lördag 25 september 2010

20 timmars arbetsdag

Klockan 04.00 lämnar vi kajen i Smögen. Knappt en timme senare åker trålen och fisket börjar. Efter cirka 12 timmars fiske undrar jag lite försiktigt hur länge de tänkte fiska.
- Det beror väll på det, blir svaret.
Ytterligare 8 timmar senare, efter 20 timmar till sjös lägger vi till vid kajen igen. Jag kliver iland och är nära att ramla omkull på den jämna asfalten. Efter 20 timmar på havet är mitt balanssinne helt urballat och fattar inte vad som händer när jag går på ett underlag som inte rör sig.
Fiskarna tar iland fångsten och säger snabbt adjö. Fyra timmar senare börjar nämligen en ny arbetsdag för dem.

På bild:
När trålen ska tas upp vet alla måsar och trutar att det snart blir krubb och de samlas runt båten.

lördag 18 september 2010

Hockey

Sköna citat från Almtunas klack vid kvällens matchen mellan Malmö redhawks och Almtuna IS:
- Jävla danskjävlar
- Du är ingen svensson du är dansk
- Ja du är stor, men håll käften

Kan heller inte låta bli att citera en man ur Södertäljes klack vid en match förra säsongen. Så här ropade han till domaren.
- Din mamma är otrogen mot din pappa

söndag 12 september 2010

Fridykning

Träning på Fyrishov. Att ta bilder under vatten är rätt svårt. Man ser inte vad man gör, ljuset är konstigt och färger försvinner. Lägger man också till att man inte får något syre så kan man väll sammanfatta det med att det är en mindre bra arbetsmiljö.

Petter på bilden hade dock extremt bra tålamod med mig medan jag panikslagen plaskade runt i basängen.

Kulturnatten

Capoeira och två blixtar vid resecentrum.

torsdag 9 september 2010

Tjejkort

Ett tjejkort är tagit snett ovanifrån, ansiktsuttrycket är hjälplöst och kontrasten är låg utan svärta. Allt detta ger ett utryck av känslomässig skörhet som av någon anledning är credig för tjejer. Att plåta en kille på samma sätt leder däremot inte alls till några bonuspoäng för honom eftersom killar ska vara hårda och starka. Då är det hårda kontraster och kalla färger som gäller.

På bilden nedan har vi min kära syster Kajsa som inte alls är speciellt skör utan bara har misshandlats av mitt ojämställda bildspråk.

Pilsner

söndag 5 september 2010

Ett hemskt skämt, fast på allvar.

Om man inte visste att Sverigedemokraterna (SD) var helt allvarliga med sin politik så finns det väldigt mycket med pariet som skulle kunna uppfattas som väldigt roliga ironiska skämt. Ett av dem är att Pavel Gamov på bilden, som är SD:s distriktsordförande i Uppland, själv är invandrare. Ännu roligare blir det när han med seriös min kallar sig motståndrare av det mångkulturella samhället. Men nu är det ju tyvärr inte fråga om ironiska skämt utan om människor som vill göra främlingsfientliga åsikter rumsrena och som hotar att fördärva vår demokrati.



lördag 4 september 2010

36 klick

Jag sätter in filmen i kameran och stänger luckan, på displayen står det att jag har 36 exponering till mitt förfogande. Jag känner en stark obehagskänsla och kallsvetten bryter nästan fram. Normalt brukar jag ju slänga i väg en pass 30-40 exponering innan jag ens börjar fundera på att ta en vettig bild. Det är nog lika illa ställt med de flesta digitalkameraskolade fotografer som ser det som självklart att kunna ta hur många bilder som helst och därmed får nån slags personlighetsstörning som gör att de fotograferar allt helt urskillningslöst. Trots att jag gjorde allt jag kunde för att hålla emot, så fylldes rullen med diverse betande kor, sommarstugor och annan skit som inte ens är värt att titta på efter ynka 2 timmar.

Som tur var så lyckades jag i alla fall rikta kameran mot Lotta med några av knapptryckningarna och fick denna ruta.