fredag 29 april 2011

Ljudmoln

För ett par veckor sedan var jag i Berlin och gjorde ett jobb om företagets Soundcloud. Läs artikeln här. Idén jag hade från början funkade inte, så jag köpte en leksakskamera som jag plåtade med.

Kändes lite märkligt att åka hela vägen till Berlin och bära runt på en blytung kameraväska och sen plåta med en kamera för några hundralappar som väger typ ett hekto.

En annan rolig detalj är att framkallningen och scaningen av denna filmruta kostade mer än själva kameran.

tisdag 26 april 2011

Bloggare

Personerna bakom Uppsalas fyra största bloggar.

fredag 15 april 2011

Opera

16 november 1850. En protestantisk präst blir bedragen av sin hustru och snart startar ett drama fyllt av ångest, hat och ånger.

Bilder från genrepet av Stiffelio av Giuseppe Verdi i regi av Tobias Eheorell på Kungliga Operan.



fredag 8 april 2011

Slaktad omslagsbild

Så här ville jag att kulturens framsida skulle se ut idag, men det blev en annan bild istället med motiveringen att snubben ser drogpåverkad ut och bekräftar negativa fördomar om "dagens ungdom".

Jaja. Jag blev väldigt nöjd med hur reportaget såg ut i tidningen i alla fall. Modigt med en bild över ett helt uppslag. Se och läs (nästan) hela reportaget från nya klubben Slakthuset i slakthusområdet här.

onsdag 6 april 2011

Vackert arbete

Förra veckan var jag på ett mediajippo där SL:s VD och några andra höjdare invigde en tunnel för tvärbanan mellan Alvik och Solna. Invigningen bestod i att VD:en babblade en massa mitt inne i tunneln och sedan drog undan en ridå så man såg ut genom hålet på andra sidan. Själva invigningen var lika tråkig och tröttsam som vanligt på såna där grejer, men promenaden genom tunneln fram till platsen där jippot ägde rum var desto mer intressant. Stenhårt strålkastarljus i beckmörkret, storslagen tunnel och oförställda arbetare som sliter i det fuktiga mörkret.






fredag 1 april 2011

Fredagkväll

Jobbar kvällspasset. Uppdragslistan är tom. Hänger på taket för att få tiden att gå.

Reporter i arbete