lördag 21 maj 2011

Bilder av stormen på landet i onsdags

I onsdags hade We are the storm releasefest för sin nya platta på Landet. Svin soft stämning, nästan som att vara i Uppsala.






måndag 16 maj 2011

"Julmaten ingen behöver dö för"

Eftersom mer eller mindre alla vegetarianer i detta avlånga land är miljöskadade från sin uppväxt letar de ofta efter substitut för klassiska kötträtter. Som till exempel köttbullar.
Jobbet handlar egentligen om vegetariska julmat, men de går att tillaga även sommartid.
Måste även passa på att ge en eloge till redigeraren på UNT som smällde på med rubriken "Julmaten ingen behöver dö för" över ett helt uppslag i tidningen.
Här är receptet.

fredag 13 maj 2011

Matblogg

De kommande dagarna kommer jag här på bloggen presentera en dagen rätt på temat "nästan vegetarisk mat". Anledningen till temat är min egen, moraliskt ganska dåligt underbyggda, kosthållningen där jag av någon anledning gör gällande att det är helt ok att äta fisk och skaldjur men moraliskt förkastligt att peta i sig minsta flaga av något fyrbent eller fjäderbeklätt.

Först ut är en rätt jag plåtat för SvD med den mycket moderna och crediga råvaran edamame-bönor. Läs receptet här.

tisdag 10 maj 2011

Brobyggare

En helg i Bohuslän med sol, hav, kroppsarbete och öl. Klicka på bilden så du ser vad den föreställer.

tisdag 3 maj 2011

SLUSSEN

Den senaste tiden har jag varit och plåtat en hel del vid Slussen med anledning av ombyggnationen som ska göras. Ju mer jag plåtat ju mer tycker jag om Slussen som den är idag. Det är lite som en skönhetsfläck i Stockholms annars så perfekta, men opersonliga ansikte.

måndag 2 maj 2011

Vernissage: Det oändliga havet 2.0

Nu ska jag åka och hänga min utställning "Det oändliga havet" som har vernissage imorrn, den 3/5, på Uppsala stadsbibliotek. Bildserien är mitt examensprojekt från Nordens Fotoskola Biskops-arnö och har tidigare hängt på Galleri Kontrast i Stockholm, men nu visar jag ett nytt, utökat urval av bilder. Bilderna hänger till den 23 maj.