onsdag 29 juni 2011

"Det går åt helvete" i Trollhättan

Igår satt jag på en pizzeria vid Saabfabriken i Trollhättan. Det var bara jag där, så pizzabagaren hade gott om tid att snacka. När jag frågade hur det gick med affärerna svarade han "Det går åt helvete". Att ingen köper pizza är inte så konstigt. Saabarbetarna går hemma eftersom inga bilar tillverkas och det är oklart när de får lön nästa gång.

tisdag 28 juni 2011

Sudan Sollentuna

Av någon anledning har en av världens bästa 800 meters löpare från Sudan bestämt sig för att Sollentuna är det perfekta stället att spendera sommaren på. Abubaker Kaki, som han heter, provade Barcelona en sommar, men återvände sedan till Sollentuna med förklaringen "lugnare och bättre".
Igår åkte jag dit för att hänga lite med honom.



tisdag 21 juni 2011

Farsan på förstasidan

I söndags pryddes Svenska Dagbladets kulturbilaga av ingen mindre än min käre far. (Syrran var med också i bakgrund och oskarp.) Ibland när man letar bilder så gör man bäst i att gräva där man står.



måndag 20 juni 2011

Tillbaka på jobbet

Nu sitter jag här på Svenska Dagbladet igen efter några veckors ledighet. Inte för att jag tycker illa om att vara ledig, men det är kul att vara tillbaka.

En detalj som är extra rolig är att Svd.se nu är klara med multimediasajten som kommer fyllas med bildspel med ljud och annat som inte går att trycka på papper. Själv har jag bidragit med ett litet bildspel som jag passade på att göra i Berlin. Klicka på bilden för att kolla.


onsdag 1 juni 2011

Slussen...igen

Den senaste tiden har jag suttit som bildredaktör på här på Svenska Dagbladet och därför inte fotograferat så mycket, men igår var jag ute på ett jobb. Tog bilder på en arkitekt och en betongexpert som säger att det går att renovera Slussen. Läs artikeln här.