torsdag 29 december 2011

Mellandagar på Upsala Nya Tidning

Sedan jag slutade på Dagens Industri har jag tillbringat mycket tid på Upsala Nya Tidning.
Igår hade jag ett ganska ovanligt jobb. Jag fick lägga en hel arbetsdag på att helt fritt ta bilder på temat mellandagarna. Jävligt kul att få plats i tidningen till att sväva ut lite och själv bestämma vad man ska plåta och hur.





lördag 24 december 2011

God Jul

Så här fin julgran kan man få om man anlitar en professionell julgransstylelist. Pyntningen inleds med ett samtal med stylelisten där hon känner in vem du är. Sedan pyntar hon granen med pynt anpassat till just dej så att granen speglar din personlighet.

tisdag 20 december 2011

Våld är dåligt

Så här intressant är det att höra vad Fredrik Reinfeldt har att säga.
Som bruket är hos stadsministrar som suttit på posten ett tag har han nu valt ut en hjärtefråga – våld. Under sitt jultal berättade han om sina möten med misshandlade kvinnor, men också misshandlade män.
Jag kan inte låta bli att tänka att visst är det bra att han engagerar sig mot meningslöst våld, men att han inte kunnat välja en lamare och ofarligare fråga sett ur ett politiskt perspektiv. Vem är inte emot meningslöst våld?


måndag 19 december 2011

"Som att klippa sig"

I lördags publicerade Di ett reportage om folk som plastikoperar sig för karriärens skull. Jag fick möjligheten att vara med på en injektionsbehandling med så kallade filers som fyller ut ansiktet och därigenom tar bort rynkor och får det att hänga mindre. Fillers används också för att skulptera ansiktet till den form man vill ha. Till exempel större läppar eller tydligare käklinje. Kroppen bryter långsamt ner ämnet man injicerar och man måste därför fylla på ansiktet med jämna mellanrum för att effekten ska kvarstå. Både sköterskan och kvinnan som fick injektioner förklarade att det är som att klippa sig. För att frisyren ska hålla sig måste man gå till frisören och vill man byta frisyr (läs ansikte) går man också till frisören.


fredag 16 december 2011

Slut på min PRAO

Om 30 minuter slutar jag min praktik på Dagens Industri. Under min tid här har oräkneliga medelålders män i kostym passerat genom min kameralins. Jag måste tyvärr erkänna att de inte gjort speciellt mycket intryck på mig. Vare sig som människor eller som fotoobjekt. Men tiden här har också bjudit på flera riktiga intressanta och fina möten som jag kommer bära med mig. Till dessa hör bland annat ett 6 timmar långt samtal med regissören Roy Andersson om konstens betydelse för ett välfungerande samhälle, en helkväll med dokumentärfilmaren Tom Alandh på Solvalla där han förklarade hur man gör för att hitta de intressantaste berättelserna och en frukost med skådespelerskan Nour el-Refai som berättade varför det är så jävla jobbigt att vara kvinna och inte hålla käften om vad man tycker.

Här är en bild på den sista medelålders mannen i kostym jag plåtat för Di. Håkan Juholt var mycket trevlig och gav mig ordentligt med tid att plåta. Han sa till och med att jag fick komma tillbaka om jag ville.

torsdag 15 december 2011

Kungligt fjäskande


Framför mig står Prins Carl Philip och håller i något som är förvillande likt ett metallrör. Röret ska dock föreställa en exklusiv vas med en prislapp på 30 000 kr, designad av honom själv.

Jag befinner mig på en pressvisning av prinsens nya silverservis. Hela det cirka 30 personer starka uppbådet av journalister fjäskar och ler och säger hur fint de tycker allt är, men när prinsen inte hör fnissas det rullas med ögonen över prinsens tafatta försök att designa. Det fnissas också, ja till och med morras, över prinsens extremt låga verbala förmåga och hans nästan retarderade framtoning.
Visst har journalisternas attityd förändrats en hel del gentemot kungahuset sedan boken "Den ofrivillige monarken", men fjäskandet är fortfarande påtagligt. Anledningen till det är att man vill stå på god fot med kungahuset och bli inbjuden på nästa jippo. För blir man svartlistad av kungahuset blir det svårt att tjäna pengar på Sveriges alla rojalister som trånar efter att se vad deras älskade prinsar och prinsessor har för sig.
Jag frågar mig om monarkin skulle överleva om journalistkårens lismande upphörde.

tisdag 6 december 2011

"För köttig"

För en tid sedan plåtade jag några matbilder för Året runt. Tyvärr fick jag bakläxa på en av bilderna. Redaktören lät meddela att min bild av rostbiff var "för köttig". Det var bara för börja från början och ta en ny bild och försöka dämpa den köttiga stämningen.
Så här såg det ut när jag och matskribenten tillika kocken Ylva Porsklev tog den nya bilden.

måndag 5 december 2011

Världens bästa gravida klättrare

Anja Hodann är en av Sveriges, ja kanske världens bästa klättrare. Dagens Industri bestämde sig för att gör ett reportage om klättertrenden och ringde henne för att kolla om hon ville vara med i reportaget. Det visade sig då att hon va gravid i 6 månaden, men fortfarande tränade regelbundet.
Även om Anja tog det väldigt lugnt för att inte riskera att falla var det jävligt fett att se hur hon klättrade på de överhängande väggarna utan att se ut att hindras av den stora kulan på magen.