måndag 30 april 2012

Valborg

Champagnegalopp på S-Nerikes nation.

måndag 23 april 2012

Jakob Hellman

Var och plåtade Jakob Hellman på Katalin i helgen. Blev en pytteliten bild i tidningen, men vad gör väll det när man får lyssna till en legend på arbetstid.


Özz Nûjen

Özz Nûjen körde en promotiontur i Uppsala för sin nya föreställning Dålig stämning och lät sig intervjuas av stans samtliga medier. Jag tog några bilder av honom under rulltrappan på tågstationen innan han åkte hem till Stockholm.

fredag 20 april 2012

Fy fan, tänker jag

Norrlands nations spex kl 19.00 står det på uppdragslistan. Fyfan, tänker jag. En timme efter att spexet börjat lyckas jag släpa mig ner till norrlands nation. Jag kliver in och möts av den mest ingrodda stundentikosa stämning jag någonsin upplevt. Jag tar spjärn och går in. På scenen står folk med skojiga utklädningskläder och travar dåligt skådespel på dåliga skämt medan publiken fröjdefullt skrockar och ropar omstart. Omstart innebär att man tar om den senaste repliken fast på ett nytt, ännu knasigare sätt. När någon ropar "omstart, mer buskis!" brister det för mig totalt och jag måste lämna lokalen för att inte fullständigt tappa hoppet om mänskligheten.

fredag 13 april 2012

Fotbollsspelaren Ante Björkebaum

Panoramabild på snygg-Ante Björkis löd uppdraget.

onsdag 11 april 2012

lördag 7 april 2012

Den svenska björnstammen

Bra musik med lite bättre ljus på sig.

fredag 6 april 2012

Den svenska björnstammen

Bra musik med dåligt ljus på.

torsdag 5 april 2012

Lite påskmat

Recept och styling: Liselotte Forslin.





måndag 2 april 2012

Arbetarporr?

Arbetarporr brukar man kalla bilder som förskönar gamalt klassiskt industriarbete. Personligen tycker jag dock sällan att det handlar om att försköna. Den här typen av miljöer och människorna som finns där är bland det vakraste jag vet. Mitt hjärta klappar också lite extra hårt när jag tänker vad deras slit betyder. För det är väll ändå dessa människor som bygger fundamentet som hela vårt samhälle vilar på?

Bilderna är från Österbybruks gjuteri.


Ryssen kommer

Igår ljöd den ryska nationalsången över Uppsala. Isracing VM på studenternas dominerades helt av ryssarna. Snubben på bilden heter Nikolaj Krasnikov och det var han som tog hem VM guldet.