torsdag 22 mars 2012

Malmö-weekend

I fredags var jag på Årets bild i Malmö. Jävligt kul att träffa klasskompisarna och andra fotografpolare  under lite festligare omständigheter än presskonferenser som annars är det vanligaste stället att mötas. Extra kul blev det också när min klasskompis Hampus klev upp på scen och tog emot priset för årets bästa bild för en av bilderna han tog i Oslos regeringskvarter bara minuter efter att bomben exploderat. Stort grattis också till Laura, Rebecca och David som också fick priser. Grattis till alla som fick pris förresten!
För en utomstående kan det nog verka konstigt att det finns tävlingar för hemska och tragiska bilder där vinnarna applåderas och täcks med konfetti, men den här typen av tävlingar är viktiga. Dels för att fotografer som anstränger sig för att ta bra bilder förtjänar beröm, men framförallt för att bilderna som vinner uppmärksammas och ses av många fler än de annars skulle gjort. Att många tittar på bilder och lär sig om och funderar kring världen vi lever i är ju faktiskt själva grundidéen med bildjournalistik.

Innan jag åkte hem hann jag hänga lite med mina barndomskompisar Jonny och Sanna. Jag Jonny och hans skateboard tog en promenad längst vattnet och jag passade på att badade fötterna för första gången i år medan Jonny försökte skrapa bort måsskit från hjulen på brädan efter allt skateande på bryggorna.1 kommentar:

Viktor sa...

Jonny Boy!
Den översta bilden är ju given Jonnys debutskiveomslag... om det nu skulle komma en sån. Rap på svenska, typ skate-rap. Jaja, nice!