söndag 5 september 2010

Ett hemskt skämt, fast på allvar.

Om man inte visste att Sverigedemokraterna (SD) var helt allvarliga med sin politik så finns det väldigt mycket med pariet som skulle kunna uppfattas som väldigt roliga ironiska skämt. Ett av dem är att Pavel Gamov på bilden, som är SD:s distriktsordförande i Uppland, själv är invandrare. Ännu roligare blir det när han med seriös min kallar sig motståndrare av det mångkulturella samhället. Men nu är det ju tyvärr inte fråga om ironiska skämt utan om människor som vill göra främlingsfientliga åsikter rumsrena och som hotar att fördärva vår demokrati.15 kommentarer:

Therese Jahnson sa...

haha, idiot.

s sa...

bra bild, bildredak-Tor! den på Lotta med. du är trots allt inte helt talanglös......

s sa...

det är väl lite extra kul att killen på affischen ser ganska svart ut?

Pavel Gamov sa...

Varför skulle det vara en paradox att vara invandrare och förespråka en ansvarsfull invandringspolitik? Ingen gynnas av den extrema politik som förs idag. Var tionde medlem i Sverigedemokraterna är första eller andra generationens invandrare.

Det är inte invandrare i sig vi kritiserar utan den misslyckade, slappa och ansvarslösa invandringspolitiken och de ansvariga politikerna och andra makthavarna. De stora sociala och ekonomiska problem som denna politik måste åtgärdas, och det finns inget främlingsfientligt i det.

Självklart måste vi återgå till den assimileringspolitik som gällde i Sverige före mitten av 1970-talet, där det är invandrare som tar seden dit de kommer och anpassar sig till det svenska samhället, inte tvärtom. Man måste helt enkelt ställa tydliga krav på de människor som kommer hit och även ta emot en rimlig mängd.

s: "Killen på affischen" är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ifrån Sölvesborg i Blekinge.

Pavel Gamov sa...

"De stora sociala och ekonomiska problem som denna politik lett till måste åtgärdas".*

Anonym sa...

"det är väl lite extra kul att killen på affischen ser ganska svart ut"?

Intelligenta läsare som inte förstår att fotografen är dålig.

Anton sa...

Jag skulle snarare säga att det är du, Tor, som är ett skämt. Fast på riktigt då. :)

Anonym sa...

Ovanligt dålig foto/fotograf. Det är som sagt (tusen gånger förut) Att det är den efterblivna politiken som kritiseras av SD. Man kan inte föra samman två helt olika kulturer och tro att det ska gå smärtfritt. Det säger säger självt, era jävla idi....

Camilla sa...

Men titta. Världens bästa Pavel!!

Vad gulligt av dig att sätta en så fenomenalt duktig kille i fokus. :)

Therese Borg sa...

Provat att tänka längre än näsan räcker någon gång? Nej,jag var rädd för det...

Kajsa sa...

Man tror inte sina ögon! helt otroligt!
Det är tydligen dags för ännu en våg av syndabocksutpekande baserat på etnisitet och religionstillhörighet för att projisera alla samhällsprobelm på. Dags att öppna ögonen och skaffa sig lite historiskt perspektiv på vad en politik som den ni i SD för lett till tidigare. Trots alla linlindningar och fina ord så är det inget annat än rasistiska, inskränkta, ojämställda och reaktionära åsikter i grunden. visserligen blandade med en del godtyckliga lagom allmänna åsikter för trevnadens skull.

Men snälla mer kritiskt tänkande till mänskligheten innan det är för sent!

Anonym sa...

Att som representant för SD prata om en ansvarsfull politik är skrattretande. Er skuggbudget var uppenbart grundlös och ni har gång på gång visat att om det är något ni inte klarar av så är det att driva någon som helst politik. Ni är främlingsfientliga och driver invandringsfrågor utan kunskap eller mänsklighet. Men, ni ska inte komma undan endast med det - som ni ofta gör. Ni är också helt okapabla att ha en ståndpunkt i övriga samhällsfrågor. Ni har en partiledare som helt tappat verklighetsuppfattningen.

Anonym sa...

SD är ju tyvärr det enda partiet som vågar vara kritiskt mot den stora invandringen vi har.

SD är de enda som vågar säga vänta nu, kan det vara så att vi gör fel, att vi tänker fel? Kolla på våra grannländer, två av dem har högerpopulistiska partier i regeringsposition, Danmark och Holland.

Båda dessa länder har tidigare fört en invandrings och integrationspolitik mycket lik den svenska. Som precis som den svenska spårat ur fullständigt och med stora ghetton och utanförskap som följd. Och sen så klart terrorattentat och kvinnodiskriminering på det.

Två andra av våra grannländer insåg snabbt problematiken och gjorde som SD vill göra. Norge och Finland. Man ströp invandringen av asyl och anhöriginvandrare men däremot bibehöll självklart arbetskraftsinvandringen. För de pengarna man inte la på invandrare i egna landet kunde man hjälpa hundratals gånger fler människor på plats i sina hemländer!

DET ÄR SOLIDARITET PÅ RIKTIGT.

För det måste väl ändå vara det som är viktigt, hur många människor som har ett drägligt liv, inte bara i Sverige utan även i hela världen?

Så om man för 1 miljon kronor i Sverige kan hjälpa en enda person kan man i Somalia eller Sudan hjälpa hundratals personer till samma levnadsstandard och hjälp.

Och tror någon att det är en fattig person som lyckas ta sig till Sverige? Nej knappast det kostar hundratusentals kronor att få en flyktingsmugglare att skicka dig hit.

Så det Sverige gör är att vi hjälper inte de människorna som mest behöver det - på plats - utan vi hjälper de rika som lyckas ta sig hit...

SD 2010!

Anonym sa...

Nationalencyklopedin:
Flykting: person som lämnat sitt land och som inte kan återvända dit på grund av fruktan för förföljelse beroende på ras, nationalitet, tillhörighet till viss samhällsgrupp, religiös eller politisk uppfattning.

Asylsökande: utlänning som själv söker sig till ett land och där uppger sig vara i behov av skydd (asyl), men som ännu inte fått sin ansökan avgjord.

Var det PENGAR vi skulle skicka till utlandet och därmed lösa flyktingars och asylsökandes mänskliga behov menar du?

Och hur många invandrare flyttar till Sverige för skojs skull? Behovet av skydd och ett demokratiskt land lär vara ett allmänt intresse...

Anonym sa...

Jag hatar Pavel Gamov. Han har terroriserat mig länge via sms och telefonsamtal för en period sedan. Jag anmälde honom och han åkte in på förhör på uppsala polishus. Låtom hans ryska själ brinna för att ha åsamkat mig den smärta och rädsla. Akta er för honom, han är sjuk.